Restauratør Per Helgstrand skrev forord til "Dragør Strandhotel".


Dragør fik hurtigt en central plads i mit hjerte

Tilfældigheder er ofte noget man taler om, når man ser i bakspejlet, og det var en tilfældighed, at jeg kom til Dragør.

Efter studietiden i Stockholm flyttede jeg med stor glæde til den lille charmerende fiskerby, hvor mine forældre Britta og Anders Helgstrand var tilflyttet år tilbage i forbindelse med flyselskabet Sterling Airways start.

Sommerhuset på Nordstranden blev mit første Dragørhjem. Nu blev studierne i Lund kombineret med partnerskab i et værtshus i en sidegade til Nyhavn.
To år senere var studierne afsluttet og afløst af en forpagtning af Dragør Strandhotel's bodega på Kongevejen, nuværende Bodega Matrosen. Bryllup med Britt, en ægte Dragørpige "fjerde generation", som jeg har fået to dejlige sønner med, Peter og Philip.

Flytning til førstesalen over Matrosen samtidig med at købmand Møller Jensen ønskede at sælge Dragør Strandhotel. Ja, det var nærliggende.

I vores godt 20-årige virke på Dragør Strandhotel har interessen for Dragør, med Strandhotellet som midtpunkt, ikke kun historisk, steget år for år.
Dragørs historie er blevet rigt omtalt at vores lokalhistoriker Dines Bogø, så glæden over at Dragør Strandhotel nu bliver fyldigt gengivet i historisk perspektiv, både i tekst og fotos, er stor. Strandhotellet bliver den nyeste af Dines Bogø's 15 bøger med lokale beretninger.

Jeg håber, at såvel hotellets gæster som andre lokalhistorisk interesserede, vil læse bogen og få glæde og inspiration.

Samtidig vil jeg benytte lejligheden til at give alle, som på frivillig basis, har gjort en indsats for Dragør Strandhotel en stor tak.God fornøjelse og på gensyn
Per Helgstrand, restauratør