Dragør Lokalhistoriske Forening


Tirsdag 4. marts 2008. Museerne i Dragør


Efter ordinær generalforsamling med forelæggelse af formandens beretning, godkendelse af regnskab og genvalg af bestyrelse, revisor, revisorsupp var der åbent møde med formændene for de to museumsforeninger i Dragør. Mødet efter generalforsamlingen var arrangeret i samarbejde med Dragør Bibliotekerne.
Formanden Kurt Mathisen indleder. Dirigenten Bent Bülow styrer mødet og kassereren Jonna Mahler fremlægger regnskabet.

Formanden for Amager Museumsforening Dirch Jansen fortalte om optakten i slutningen af 1800-tallet og etablering af Amagermuseet i 1901. Den første bestyrelse repræsenterede hele Amager helt ind til Christianshavn. Dirch Jansen fortalte videre om udviklingen med statsgodkendelse og køb af de tre gårde, som museet ejer i dag.

Formanden for Dragør Museumsforening Carsten Maass fortalte om den store påvirkning tilflytteren læge Poul Dich fik fra 1926 for Dragør. Han var initiativtager til etablering af Dragør Museum, der blev etableret formelt 1930. Fra starten havde dr. Dich håbet på et fælles museum, men det var svært at få et samarbejde mellem de to museer.


Dirch Jansen fortæller om Amagermuseet og museumsforeningen. Kurt Mathisen takkede de to formænd Jansen og Maass fra museumsforeningerne, der fik overrakt kurve med "Dragør Øl" fra Amager Bryghus.

Samarbejdet mellem museerne blev langsomt etableret i første omgang med en fælles inspektør. I 2008 er museerne lagt sammen i en selvejende institution "Museum Amager."

Under spørgetiden blev der talt om fonds - og kommunale tilskud. Der var lidt ordveksling om politik og museumsdrift afsluttende med et fælles ønske om at se positivt fremad.


Opdateret af Dines Bogø: 24. januar 2009