EFTERLYSNING: Drabet på Kampmann Arnild


Hvem skød Rigsdagsbetjent Kampann Arnild?...................................Webmaster: Dines Bogø
Sprøjtehuset/Brandstationen ....... Dines Bogø ............ Efterlysninger - generelt


Holger Kampmann Arnild - Skudt af Gestapo - Dragør Brandstation
Rigsdagsbetjent Holger Kampmann Arnild kom til området bag Dragør Skole ved "Sprøjtehuset".

Her havde civile tilbageholdt to gestapomedarbejdere, som skulle overgives til modstandsfolk. Den ene af de anholdte var husholdersken Hjørdis Christiansen fra Gestapos lokale kvarter i Villa Pax.

Kampmann Arnild mente, at han havde et mellemværende med Hjørdis Chrisiansen. Medens han forsøgte at komme ind i sprøjtehuset til de anholdte og CB-bandfolkene, blev han skudt ned.

Næsten alle i Dragør siger, at han blev skudt fra vinduet i sydgavlen på den grå skole. Udsagn kommer ikke fra øjenvidner, men man hørte skud, og så en mand med et gevær i vinduet.

En enkel person så nedskydningen fra en "anden vinkel". Han så "Buldog", der stod ved den gl. røde skole, skyde Kampmann Arnild med en pistol.

"Buldog" var tilnavnet på den tyske kriminalmand Johann Adam Schwab der var født i Nürnberg den 25. maj 1902. Han var stedfortræder ved Gestapokvarteret i Dragør fra december 1943 til 5. maj 1945. Senere anholdt og afhørt i 1946 og 1948 bl.a. om nedskydningen.

Holger Kampmann Arnild - Skudt af Gestapo - Dragør Brandstation Holger Kampmann Arnild - Skudt af Gestapo - Dragør Brandstation
Denne begivenhed ved Dragør Skole er omtalt bl.a. i bøgerne "Villa Pax i Centrum" og "Dragør og St. Magleby - besat og befriet".

Der var fra Villa Pax ankommet to tyske og to danske gestapofolk til skolen, hvor der i forvejen befandt sig en del tyske sanitetsfolk. Alle fire gestapofolk befandt sig ved vinduet i Sydgavlen, da skuddet faldt.

For at dække over den mand, der skød Kampmann Arnild, blev aktionsdeltagerne enige om at sige, at det var en tysk gestapomand, der havde skudt.

Politiet ledte efter den tyske gestapomand, som gruppen havde kaldt Schmidt. Denne "Schmidt" blev selvfølgelig aldrig fundet.

Afhøringsrapport eksisterer kun i begrænset omfang.