Hitlers bunker i Berlin


Nødudgang til Führerbunker. Pressefoto tv. fra 1945. I midten Hitlers bunker og den ældre forbunker delvis frilagt i 1988. Først inden for de senere år har de tyske myndigheder givet tilladelse til, at man detaljeret på stedet oplyser om placering af Hitlers bunker, som man kan se på foto th. fra november 2008.

Primo maj 1945 indtog russiske tropper området ved Rigskanseliet i Wilhelmsstrasse, Berlin. Efter nogle dages søgning i kanseliets have fandt en efterretningsgruppe de delvis brændte lig af Eva Braun og Adolf Hitler.

Nogle år efter krigen sprængte russerne nødudgangen til Hitlers bunker og nedrev hele Rigskanseliet. Senere 1988-1989 har de russiske og østtyske myndigheder fjernet mere af de mange bunkeranlæg, der lå i området. I flere perioder har der været adgang bl.a. til Hitlers bunker. Der er stadig rester af de forskellige bunkeranlæg, men alle er forseglede.

Først inden for de senere år har de tyske myndigheder givet tilladelse til, at man detaljeret på stedet oplyser om placering af Hitlers bunker.

Foredrag ca. 1 time med dias, der beskriver bunkeranlæg og Rigkanseliet 1930-2008.


Læs mere om Hitlers bunker