MYTER... Dines Bogø ...Webmaster: Dines Bogø

Myter: Generelt

Pufedorf-historien - Fup og svindel

Pufedorf-historien Oprindelig en vanvittig historie om skibet "Pufedorf" og fabrikken "Pufedorf", der aldrig har eksisteret. Nu et begreb for det, at man planter oplysninger med det ene formål at afsløre ondskabsfulde svindlere og historieforfalskere.

Historieforfalskerne, der så gerne ville være berømte, kommer nu på museer, men ikke som fantastiske dokumentarforfattere. De udstilles under emnet: SVINDEL.

Berygtede bimlegale svindlere, der ikke kunne se, at de i årevis er hoppet på de mest vanvittige ting, fordi det passede ind i deres i forvejen forfalskede historier.

Alle med bare lidt kendskab til de historiske kendsgerninger var klar over, at skribenterne levede i deres egen lille verden, hvor al tale om fornuft blev udelukket.

Selv efter de er blevet totalt afsløret fortsætter de med besynderlige bortforklaringer om, at de er naive og dumme, men alt alligevel er "ægte historier" og "alle andre er fulde af løgn".


Læs mere om den vanvittige Pufedorf-historie. Tryk på foto.


Mange fotos, som svindlere gengiver er stjålet. Deres "egne foto" er ofte rene manipulerede fotos, som f.eks. ovennævnte, der foregiver at være fra Palæstina.Rostock-myten

Rostock-myten: Generelt
Blev besættelsen af Danmark aftalt i marts 1940 mellem udenrigsminister Peter Munch og Rigsfører Heinrich Himmler?

Eller var Peter Munch udelukkende i Rostock i et meget privat yderst delikat ærinde, hvor der overhovedet ikke blev aftalt en snarlig besættelse?

Nyere useriøs litteratur med konstruerede "beviser" har været med til at svække troen på historien.Jane Horney

Se mere om Janey Horney

Svensk politi var i en del år af den opfattelse, at Jane Horney ikke blev likvideret af medlemmer af den danske modstandsbevægelse omkring den 20. januar 1945. Den danske militære efterretningstjeneste i Stockholm lod agenten "Birthe" optræde som Jane Horney indtil sommeren 1945.

Der har været flere udlægninger af, hvordan Jane Horney blev dræbt. På samme måde er mange personer blevet udpeget som drabsmand. Andre har selv udnævnt sig som drabsmand.

Men alle serisøe er nu enige om, at Jane Horney blev dræbt i januar 1945. Detaljer er man af flere gode grunde ikke enige om.Drabet på Marie Lock-Hansen i Højbjerg

Se mere om Lock-Hansen
Myten om, at den berømte stikker Grethe Bartram blev forvekslet med Marie Lock-Hansen, Højbjeg i 1967.